2013: Dag 4 – Grand Canyon

VrijdagRouteRV parkLees ons verslag
338 km

In circa 4 uur rijden we vandaag naar de Grand Canyon in Arizona. Onderweg bij Kingman kunnen we nog een stukje over de beroemde route 66 rijden. Dat willen we allebei wel! In het Nationale Park zijn talloze activiteiten te doen zoals hiken, mountainbiken en raften op de Colorado River. Er zijn diverse leerprogramma’s voor kinderen en volwassenen, waarbij we onder begeleiding van een gids het park kunnen ontdekken.

Verslag

Korte update: We zijn vlak bij de Grand Canyon. Hotel met wifi, dus vanavond even rustig alles bijwerken op de site enzo. Hier alvast een foto van mijn nieuwste aanwinst.

20130802-IMG_0945

Karin:
Toen we het hotel bij acht uur verlieten was de gang weer helemaal droog, zat de oude mevrouw met sigaret alweer (of nog steeds?) achter de gokkast en wees de temperatuurmeter in de auto 97 graden Farenheit, rond 37 C. In de Walmart kochten we (tip van Vera) een koelbox van piepschuim en een grote zak ijsblokjes. Uitgebreid ontbeten bij de M met broodje, ei, hamburgertje, aardappelkoekje, pancakes en koffie. De rest van de dag geen honger gehad. In Nederland gaat er ’s ochtends maar net een plak ontbijtkoek in. Het Nederlandse ritme werkt op de achtergrond nog door. En guess what? de kinderen klagen dat alles hier zo zoet is. Het brood en zelfs de cola is te zoet. In Sedona morgen gaan we op zoek naar echt eten met groenten. Kom maar op met die broccoli!

20130802-IMG_2730

De Grand Canyon is fabuleus, adembenemend enz. Hoe dichter bij zonsondergang, hoe dieper de kleuren en hoe zichtbaarder de kleurschakeringen. Jorn heeft prachtige foto’s gemaakt. We waren er om 5 uur en reden in het donker naar huis. Dan is het nog maar 8 uur. De route morgen naar Sedona is niet lang. We willen heel graag omlaag, de Canyon in. Omringd worden door al dat moois moet ook een geweldige ervaring zijn. Niet te diep want er rijdt geen bus terug. Dank voor de tip, Tom.

2013: Dag 4 – Grand Canyon route


Grotere kaart weergeven

 

5 reacties op “2013: Dag 4 – Grand Canyon

  1. Tom maakte deze opmerking op :

    Grand canyon (south rim); eten bij arizona room: op tijd in de rij staan! prima eten.

    Reageren
    1. Tom maakte deze opmerking op :

      South rim pad is gewoon een keurig aangelegd pad langs de rand, erg leuk. Maar loop ook een stukje naar beneden met voldoende water, meer indrukken minder toerisme. Denk eraan; je moet ook weer omhoog
      en is 2 x zo zwaar! (op zich ook nog te doen met kinderen aan een lijntje :-)). Gewoon in rust genieten van zonsopgang/ondergang!

      Reageren
    2. Renske maakte deze opmerking op :

      Hee vakantiegangers! Wat een belevenis zeg en Jorn wat staat ie hoed goed 😉
      Groetjes van de Mosterdjes aan het Onzenoord.

      Reageren
  2. Marc maakte deze opmerking op :

    Wat goed dat stukje ” De kinderen klagen dat alles hier zo zoet is. Het brood en zelfs de cola is te zoet.”
    Krijgen ze een keer suiker hahaha 🙂

    Reageren
  3. Stef maakte deze opmerking op :

    Hoi luitjes,

    Wat een avontuur beleven jullie, de Grand Canyon ben erg benieuwd naar de foto’s. De kleurschakeringen geweldig mijn penselen wachten op de inspiratie.
    We zijn weer online na een vervelend virus en kunnen jullie nu volgen. Geniet van elk moment en ga inderdaad op zoek naar wat gezond voedsel, al die suiker en meat daar.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *